dilluns, 21 de novembre del 2011

Prezi

El Prezi és una aplicació de presentació online i una erina narrativa que usa només un llenç en compres de diapositives tradicionals i separades. Els textos, imatges, vídeos i altres objectes de presentació són posats a un llenç infinit i presentats ordenadament en un marc presentable.
El llenç permet als usuaris crear una presentanció no lineal, on poden usar zoom a un mapa visual. Es pot definir un camí a través dels objectes i marcs, aconseguint un ordre desitjat pel usuari. La presentació final es pot desenvolupar en una finestra del navegador, també permeten una presentació fora de línia només descargant l'arxiu.

Els usuaris de Prezi públic poden editar, mostrar i descarregar els seus treballs a la web de l'aplicació. Els usuaris que paguen pel Prezi Enjoy o una llicència Prezi Pro poden crear, compartir i descarregar els arxius.
Els estudiants i els educadors ens podem beneficiar d'una llicència especial.




A continuació podeu veure un tutorial de com utilitzar el prezi:




A classe hem parlat de les característiques que té el Prezi:

- es treballa damunt d'un llenç, no amb diapositives
- és un entorn on-line, pot ser públic, privat i compartit
- les divisions del llenç les fem amb frames
- permet representar els continguts a través de metàfores visuals
- és senzill d'utilitzar
- l'ordre el podem variar gràcies a un path
- podem utilitzar el zoom per allò que volem destacar
- tenim la possibilitat de compartir les creacions



Ara que ja coneixem una mica millor com s'utilitza, podem usar-lo nosaltres mateixos, per això ens hem de donar d'alta a la pàgina www.prezi.com , cliquem "Sign up now" i   apareix aquesta pantalla:


En el cas, de ser estudiants o professors cliquem a: Student/teacher licenses, ja que d'aquesta manera pots beneficiar-te del la llicència especial.



Un cop ja t'has donat d'alta ja pots crear el teu propi Prezi.

Jo he començat a crear-ne un, aquí el podeu veure, és un arbre de nadal on cada decorat de l'arbre és algún objecte nadalenc.




dissabte, 19 de novembre del 2011

Documentar, una mirada nova

Documentar, una mirada nova és un llibre en el qual s'expliquen una sèrie de descobertes que fan els infants de 0 a 6 anys a les llars d'infants i a les escoles mitjançant nombroses fotos i un breu text. El llibre comença amb una introducció on es defineix en nombroses ocasions el terme "documentar" i ens comenta que no és algo nou, sinó que es coneix des de fa anys, i ens posa l'exemple de l'Escola Barrufet. Seguidament comencen les Trenta històries, trenta mirades que son trenta situacions de la vida quotidiana aque s'expliquen i de les quals es mostren un seguit de fotos perquè els lectors ho puguem veure visualment.
En general tots els capítols m'han agradat força, però si n'hagués de destacar un triaria el que es diu Tota sola, on ens vol fer veure que en els infants els hem de donar un espai perquè puguin duu a terme els seus propis projectes. D'aquest capítol en destaco una frase: Els infants a l'escola han de tenir l'oportunitat de fer un projecte sols, com també ha de ser respectada la seva intimitat. Aquesta frase em va cridar l'atenció, sobretot perquè sé que a moltes escoles els infants no poden fer la seva perquè hi ha nun programari marcat per l'esola on hi ha un temps determinat per realitzar projectes en els qua puguin experimentar.
També m'agradaria citar una frase que em va agradar molt del capítol Espiral i espiral que diu: Per aprendre cal temps per resoldre un repte i que el mestre acompanyi l'interès i el procés de cada infant. Posteriorment el llibre continua amb un apartat que s'anomena Sentit de la documentació seleccionada en el qual s'explica quina documentació s'ha triat i el perquè. D'aquest apartat he subratllat la frase: Documentar implica observar i fer visibles els processos, el desenvolupament de cada infant, perquè considero que és una bona definició del terme documentar. Finalment el llibre acaba amb un apartat que s'anomena Quan la curiositat no s'esgota, en el qual apareixen dues converses mantingudes telepàticament entre algunes persones de la xarxa.

Com cercar a la biblioteca virtual?

Gràcies a les noves tecnologies podem facilitar molta feina, com és el cas de cercar un llibre a la biblioteca.
En el cas de la biblioteca de la Universitat Ramon Llull es pot accedir tan des del blink com des de la pàgina inicial de la Universitat. Ara us ensenyaré el procediment de com buscar un llibre accedint-hi des del blink:

Primer de tot iniciem la nostra sessió al blink, i observarem que a la part superior dreta hi trobem els enllaços que observem a la imatge,clicarem a la encerclada:





Se'ns obrirà aquesta pàgina:



Seleccionarem la opció que ens interessa més:



Jo he buscat el llibre de Documentar, una mirada nova ja que l'havia de cercar perquè ens l'haviem de llegir a seminari:


El cercador ha trobat el llibre que buscava i em proporciona tota la indormació necessària per trobar-lo fàcilment, ja sigui en quina biblioteca es troba, en quina part de la biblioteca, el seu estat actualment...